Liponzuur

Liponzuur

Indicaties

Voor een goede conditie van de bloedvaten; verzorgt de ogen (om scherp te zien, bij geprikkelde ogen); bevordert de bloedcirculatie; bij vermoeide, zware benen; geeft meer energie; verbetert het geheugen; verbetert de concentratie, draagt bij aan een betere vertering van koolhydraten.

Samenstelling per tablet

ALC + alfa-liponzuur 500/200 mg

Eigenschappen

Alfa-liponzuur is een zwavelhoudend vetzuur dat in het lichaam werkzaam is als een breedspectrum anti-oxidant en dat ook fungeert als een belangrijke cofactor in de energiestofwisseling. Het wordt via de voeding verkregen en tevens in het lichaam zelf aangemaakt.

Na inname wordt alfa-liponzuur gemakkelijk uit de darmen geabsorbeerd en in de cellen opgenomen. Het wordt in uiteenlopende weefsels omgezet in dihydroliponzuur, een stof die evenals alfa-liponzuur over zeer veelzijdige anti-oxidant eigenschappen beschikt. De werking is gericht tegen een groot aantal schadelijke zuurstofdeeltjes. Het belang van suppletie met AOV's Liponzuur Forte voor de verdediging tegen (pro-)oxidanten wordt nog vergroot doordat dihydroliponzuur helpt bij het herstellen van andere anti-oxidanten, zoals vitamine C en E.

Deze herstellende werking is onder meer belangrijk in de celwand van de rode bloedcel. Dankzij deze functie van dihydroliponzuur is de anti-oxidant functie van vitamine E veel sterker dan op grond van de relatief kleine daar aanwezige hoeveelheid verwacht mag worden.

Belangrijk in verband met de bescherming tegen vrije radicalen is verder dat alfa-liponzuur het gehalte van glutathion, een lichaamseigen stof die een centrale rol speelt in de anti-oxidatieve verdediging van het menselijk lichaam, aanzienlijk kan doen toenemen.

Alfa-liponzuur heeft verder als voordeel dat het gemakkelijk de bloed/hersenbarrière passeert. Daarom wordt deze voedingsstof beschouwd als een veelbelovend middel bij de verbetering van hersencondities, waarbij vrije radicalen een rol spelen.

Verder is gebleken dat alfa-liponzuur een belangrijke bijdrage kan leveren aan een betere vertering van koolhydraten (doordat het de opname van glucose in de cellen bevordert) en meer energie geeft. Het stimulerende effect op de energieproductie is verder te danken aan het feit dat alfa-liponzuur een cofactor is in bepaalde energiestofwisselingsprocessen.

Vermeldenswaard zijn verder het weerstandsverhogende effect, de positieve invloed op de lever en het metaal-chelerende vermogen van deze nutriënt.

Richtlijndosering en gebruik

1-2 x daags 1 tablet bij een maaltijd innemen, tenzij anders geadviseerd door een deskundige.

Veiligheid

Liponzuur is een veilig voedingssupplement. Ook van het gebruik van hoeveelheden die hoger zijn dan de richtlijndosering zijn geen schadelijke bijwerkingen bekend.

Verpakking en bewaring

150 tabletten.

Bij voorkeur op een koele, droge en donkere plaats bewaren.