Langer leven

LANGER LEVEN

Vroeger wisten de Grieken al dat een gezonde geest in een gezond lichaam iemand langer (en gelukkiger) doet leven.

De moderne wetenschap heeft veel kennis toegevoegd. Tegenwoordig weten we vrij exact wat de gezondheid en een lang leven stimuleert. De moderne, wetenschappelijke methode voor het bereiken van een zo lang mogelijk leven is in het kort:

Het vermijden van stress;

Regelmatige beweging;

Goede voeding.

Kleine molecuul deeltjes (de zg. vrije radicalen) zijn vastgesteld als de oorzaak van veroudering. Dit geldt voor de huidveroudering maar ook voor de algemene veroudering. Wanneer we deze schadelijke stofjes kunnen tegenhouden hun kwalijke werk te doen dan zouden we langer kunnen leven. Dit is inderdaad nu mogelijk. Verschillende vitaminen en mineralen zijn belangrijke anti-oxidanten. Zij maken de vrije radicalen onschadelijk die ons doen verouderen. Belangrijke anti-oxidanten zijn bijvoorbeeld vitamine C, vitamine E, vitamine B5, co-enzym Q10 en bètacaroteen. Maar ook mineralen zoals zink, selenium en koper zijn anti-oxidanten.

Daarom is het zo belangrijk om een goed vitaminen- en mineralen preparaat in te nemen. Dit is de basis voor een optimale gezondheid en daardoor een langer leven.

De beste anti-veroudering vitamine is vitamine C. Deze dient dan wel in grammen ingenomen te worden. Daarom wordt vitamine C apart gecapsuleerd. Vitamine C zorgt voor een goede conditie van de huid. Het doet dit door te zorgen voor een goede collageen productie. Collageen is als het ware de lijm van het lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat botten niet snel kunnen breken en dat de huid elastisch blijft.

Het lichaam wordt bij elkaar gehouden.

Door het innemen van de juiste combinatie van een groot aantal vitaminen en mineralen kunnen we veel langer leven dan gemiddeld. Sommige autoriteiten als Dr Pauling, Dr Harman en Dr Ames schatten de mogelijke gemiddelde levensverlenging zelfs op meer dan 20 jaar. Dit zullen dan gezonde jaren zijn met de volledige beschikking over alle geestelijke en lichamelijke vermogens die het leven aangenaam maken.

 

Advies:

Multiformule: dagelijks twee capsules bij de maaltijd

Vitamine C: dagelijks 3 tot 6 tabletten verspreid over de dag

Q10: dagelijks twee capsules van 30 mg bij de hoofdmaaltijd.