Cosmetisch

DE COSMETISCHE EFFECTEN VAN VITAMINEN

Verschillende vitaminen zoals vitaminen A, E en C hebben bewezen zeer gunstige effecten te hebben voor de gezondheid en de elasticiteit van de huid. Door deze vitaminen in te nemen kunnen rimpels verminderen en uitgesteld worden. Door deze vitaminen rechtstreeks op de huid aan te brengen kan dit effect nog verder worden versterkt.

Vitamine E is de belangrijkste antioxidant voor de vetten die zich in de huid bevinden. De schade toegebracht door vrije radicalen kan door vitamine E tegengegaan worden en zelfs worden teruggedraaid.

Ook vitamine C is een belangrijke antioxidant. Bovendien versterkt het de elasticiteit van collageen. Zo voorkomt vitamine C rimpelvorming. Het bestrijdt de gevolgen die roken, vervuiling en de zon op de huid hebben.

De zon is tegenwoordig de voornaamste reden van rimpelvorming. Daarom is een goede zonnecrème belangrijk wanneer men naar buiten gaat. Het innemen van vitamine E en het aanbrengen van vitamine E op de huid zijn al een hele goed zonnefactor die de hele dag blijft werken. Roken komt als oorzaak van rimpels op de tweede plaats. Vitamine C neutraliseert de schade die door de zon en door roken worden toegebracht. De huid wordt zo beter en krijgt een gezonde glans.

Ook kunnen ontsierende levervlekken (vooral op de handen) door het innemen van een goede vitaminen en mineralen formule worden voorkomen.

Advies voor een mooie en gezonde huid:

Vitamine E olie: aanbrengen op de huid naar behoefte (zie voor aanwijzingen aldaar).